Voorbereiding geschiktheidstoetsAchtergrond en doelgroep

In het kader van de benoemingsprocedure om (mede)beleidsbepaler te worden van een financiële onderneming kunnen de toezichthouders een toetsingsgesprek nodig achten. Een dergelijk gesprek vindt voor (mede)beleidsbepalers van banken en verzekeraars meestal plaats met medewerkers van (en bij) DNB, maar soms ook met medewerkers van AFM. Als het gaat om een instelling die alleen een AFM-vergunning nodig heeft is alleen de AFM de toetsende partij.

Een goede voorbereiding is heel verstandig. DNB gaat daar ook van uit: 'Goed voorbereid op de functie betekent ook goed voorbereid op het toetsingsgesprek'.

Tegen deze achtergrond wordt de UvA Academie dan ook regelmatig gevraagd om een kandidaat voor de functie van (mede)beleidsbepaler voor te bereiden op het toetsingsgesprek. Wij bieden deze voorbereiding aan in de vorm van coaching van een halve dag.

Inhoud coaching

Doel van de coaching is om de kandidaat beleidsbepaler voor te bereiden op het toetsingsgesprek bij DNB. Daarbij staan we stil bij de vragen die tijdens het toetsingsgesprek gesteld kunnen worden. Bovendien staan we stil bij wat het betekent om bestuurder te zijn (vertrekpunt, tendensen en achtergrond).

Voor meer informatie

Neem contact op met Irène Vlaardingerbroek

(E: i.e.vlaardingerbroek@uva.nl)

M: 06-12066804


Gepubliceerd door  UvA Academie voor Bank en Verzekeringen