Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Herverzekeren

De de eerste editie van de opleiding Essentials of Reinsurance was een groot succes! Op 11 september 2020 begint de tweede editie. De bijeenkomsten zullen online gegeven worden totdat het weer mogelijk is fysieke bijeenkomsten te regelen. Ook examens worden online afgenomen.

Inschrijven

De Nederlandse verzekeringsmarkt krijgt voor het eerst een opleiding over de basis van het herverzekeringsvak: Essentials of Reinsurance.  De Nederlandse Reassurantie Vereniging (NRV) en de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen (UvA ABV) gaan deze opleiding vanaf het voorjaar van 2020 aanbieden. Die heeft vooral tot doel de kennis over herverzekering in de branche naar een hoger niveau te tillen.

Ondertekening door Robert Mul (rechts) en Rob Schotsman (links)

Vrijdag 15 november 2019 ondertekenden NRV en de UvA ABV hun samenwerkingsplannen. 

Hoewel de NRV nog relatief jong is, is de belangstelling groot. Op dit moment zijn ruim 200 personen uit de herverzekeringsindustrie aangesloten bij de vereniging. Voor een lidmaatschap van de NRV is een actieve betrokkenheid bij herverzekeringsactiviteiten een vereiste. De leden werken onder meer bij (captive) verzekeraars, herverzekeraars, herverzekeringsmakelaars, financiële consultants of overheidsinstanties gerelateerd aan de herverzekeringsindustrie.

Herverzekering wordt een steeds belangrijker onderwerp voor financiële dienstverleners, ook bij de toezichthouder. Maar in het huidige opleidingsaanbod wordt het onderwerp nog onderbelicht en vormt het hoogstens een klein onderdeel van verzekeringstechnische modules. De Nederlandse Reassurantie Vereniging neemt nu samen met de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen het initiatief voor de nieuwe studierichting. De opleiding zal bestaan uit vier dagdelen en zich richten op een brede doelgroep.
 

Lees hier het interview met Robert Mul, voorzitter van de Nederlandse Reassurantie Vereniging, dat is verschenen op am:web
 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor iedereen die in aanraking komt met het herverzekeringsvak en beschikt over academisch werk- en denkniveau: 
- medewerkers werkzaam voor herverzekeraars;
- verzekeraars die herverzekering inkopen;
- herverzekeringsmakelaars;
- toezichthouders;
- bestuurders/ commissarissen;
- consultants uit actuariële, accountant, fiscale en juridische hoek.

Data

11 september 2020
25 september 2020
9 oktober 2020
30 oktober 2020

Tijd

van 13u tot 17.30u

Prijs

€ 2.000,- (incl. examen, certificaat, lesmateriaal)
€ 1.600,- (excl. examen, incl. certificaat, lesmateriaal)
 

Heeft u interesse in deze opleiding? Neem dan contact op met Irène Vlaardingerbroek
T: 06-12066804 
E:  i.e.vlaardingerbroek@uva.nl

Herverzekeren
Diploma
Studielast EC,