Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Privacy: systematiek en vraagstukken

Met trots brengen wij u opnieuw de opleiding Privacy: systematiek en vraagstukken van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen onder uw aandacht. Deze postacademische opleiding is bestemd voor privacy officers, compliance officers en juristen in de bancaire sector. Van deze doelgroep wordt gedegen juridische kennis verwacht.

De opleiding is op initiatief en verzoek van de Expert Pool Privacy van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontwikkeld. We zijn daar heel trots op, omdat de Expert Pool een leidende rol speelt in de ideeënvorming en doorvertaling van privacyregels voor de bankpraktijk, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Veel werk is door de Expert Pool Privacy verzet. En het resultaat is nu vormgegeven in een opleiding. Niet zo maar een opleiding. Het is een opleiding van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen - een samenwerking tussen NIBE-SVV en de UvA.

Doelgroep

Deze postacademische opleiding is bestemd voor juristen, privacy officers en compliance officers in de bancaire sector. Van deze doelgroep wordt gedegen juridische kennis verwacht. 

Opbrengst

De opleiding stelt u in staat om zelfstandig privacyvraagstukken die in de bankpraktijk spelen te behandelen. In twee bijeenkomsten van ieder een halve dag wordt ingezoomd op de systematiek van de privacyregels, doorvertaling, dilemma’s en toepassingen in de bankpraktijk.

Studiebelasting

In totaal zijn er 2 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats ‘s middags op de UvA tussen 13.00 en 17.30 uur. De studiebelasting bedraagt voor iedere bijeenkomst ongeveer 4 voorbereidingsuren en 4 contacturen. De totale studiebelasting bedraagt ca. 25-30 uur (incl. ca. 10 uur voorbereiding voor het examen).

Inhoud

Bijeenkomst 1: Achtergrond, systematiek en wettelijk kader
We behandelen in deze eerste bijeenkomst onder andere:
- privacyregels; en
- samenloop van deze regels met PSD2, Wft en Wwft.

Bijeenkomst 2: Praktische toepassingen
In deze tweede bijeenkomst belichten we onder andere:
- DPIA (Data protection impact assessment);
- PIFI (Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen) ; en
- AI (Artificial Intelligence).

Werkvormen

Presentatie, interactie, praktijkopdrachten, casuïstiek, examen, feedback opdrachten tijdens de bijeenkomst, handleiding

Kerndocenten

mr. M. (Marta) Borrat i Frigola LLM – voorzitter van de Expert Pool Privacy van de NVB,  voorzitter van de werkgroep Data & Privacy van de European Banking Federation (EBF) en deelnemer namens de EBF aan de multi-stakeholder expertgroep van de Europese Commissie over de toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming – senior jurist ABN AMRO
en
mr. I. (Ilse) Meyer – lid Expert Pool Privacy van de NVB en deelnemer van de werkgroep Data & Privacy van de European Banking Federation – senior jurist Rabobank.

Uw inhoudelijk adviseur

mr. B.R. (Bert-Rein) Griede, lid van de Expert Pool Privacy van de NVB en senior jurist ING Bank.

Examen en UvA-certificaat

De opleiding Privacy: systematiek en vraagstukken kunt u afsluiten met een mondeling examen.

Data

15 september 2022
6 oktober 2022

Tijd

van 12.30u tot 17.30u (vanaf 12.30u tot 13u inloop en broodjes)

Prijs

€ 995,-  per deelnemer (incl. handleiding, materiaal en examen)

Locatie

Wordt nader bekend gemaakt.

Feiten & cijfers
Vorm
Postacademisch
Voertaal
Nederlands, Engels
Start
September