Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Privacy: systematiek en vraagstukken

Met trots brengen wij u de nieuwe opleiding Privacy: systematiek en vraagstukken van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen onder uw aandacht. Deze postacademische opleiding is bestemd voor privacy officers, compliance officers en juristen in de bancaire sector. Van deze doelgroep wordt gedegen juridische kennis verwacht.

Inschrijven

DEZE OPLEIDING ZAL ONLINE VERZORGD WORDEN !!!

De opleiding is op initiatief en verzoek van de Expert Pool Privacy van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontwikkeld. We zijn daar heel trots op, omdat de Expert Pool een leidende rol speelt in de ideeënvorming en doorvertaling van privacyregels voor de bankpraktijk, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Veel werk is door de Expert Pool Privacy verzet. En het resultaat is nu vormgegeven in een opleiding. Niet zo maar een opleiding. Het is een opleiding van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen - een samenwerking tussen NIBE-SVV en de UvA.

Doelgroep

Deze postacademische opleiding is bestemd voor juristen, privacy officers en compliance officers in de bancaire sector. Van deze doelgroep wordt gedegen juridische kennis verwacht. 

Opbrengst

De opleiding stelt u in staat om zelfstandig privacyvraagstukken die in de bankpraktijk spelen te behandelen. In twee bijeenkomsten van ieder een halve dag wordt ingezoomd op de systematiek van de privacyregels, doorvertaling, dilemma’s en toepassingen in de bankpraktijk.

Studiebelasting

In totaal zijn er 2 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats ‘s middags op de UvA tussen 13.00 en 18.00 uur. De studiebelasting bedraagt voor iedere bijeenkomst ongeveer 4 voorbereidingsuren en 4 contacturen. De totale studiebelasting bedraagt ca. 25-30 uur (incl. ca. 10 uur voorbereiding voor het examen).

Inhoud

Bijeenkomst 1: Achtergrond, systematiek en wettelijk kader

We behandelen in deze eerste bijeenkomst onder andere:
- privacyregels; en
- samenloop van deze regels met PSD2, Wft en Wwft.

Bijeenkomst 2: Praktische toepassingen

In deze tweede bijeenkomst belichten we onder andere:
- DPIA (Data protection impact assessment);
- PIFI (Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen) ; en
- AI (Artificial Intelligence).

Werkvormen

Presentatie, interactie, praktijkopdrachten, casuïstiek, examen, feedback opdrachten tijdens de bijeenkomst, handleiding

Kerndocenten

mr. M. (Marta) Borrat i Frigola LLM – voorzitter van de Expert Pool Privacy van de NVB,  voorzitter van de werkgroep Data & Privacy van de European Banking Federation (EBF) en deelnemer namens de EBF aan de multi-stakeholder expertgroep van de Europese Commissie over de toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming – senior jurist ABN AMRO
en
mr. I. (Ilse) Meyer – lid Expert Pool Privacy van de NVB en deelnemer van de werkgroep Data & Privacy van de European Banking Federation – senior jurist Rabobank.

Uw gastdocent

prof. dr. G. (Gloria) González Fuster – hoogleraar Vrije Universiteit Brussel gespecialiseerd in privacyvraagstukken.

Uw inhoudelijk adviseur

mr. B.R. (Bert-Rein) Griede, lid van de Expert Pool Privacy van de NVB en senior jurist ING Bank.

Examen en UvA-diploma

De opleiding Privacy: systematiek en vraagstukken kunt u afsluiten met een mondeling examen.

Data

22 september 2020
6 oktober 2020

Tijd

van 13.30u tot 18u

Prijs

€ 995,-  per deelnemer (incl. handleiding, materiaal en examen)

Locatie

Deze leergang wordt online verzorgd!

Privacy: systematiek en vraagstukken
Diploma
Vorm Postacademisch
Studielast EC,
Voertaal Nederlands , Engels