Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Registeropleiding Compliance Risk Management

Nieuw! UvA Registeropleiding Compliance Risk Management. U bent compliance professional of operational risk manager voor een onderneming of instelling en vervult daarmee een spilfunctie in uw organisatie. Dat vraagt om academische erkenning. Die erkenning is er nu. De Universiteit van Amsterdam (UvA) start op 4 november de postacademische opleiding Compliance Risk Management.

Kies voor deze UvA opleiding als u:

  • adviseert en beoordeelt of de organisatie compliant is en blijft;
  • alle aspecten van compliance by design en compliance monitoring (24-maanden-plan) wilt doorgronden en zo uitgedaagd wilt worden op academisch niveau;
  • een volgende stap in uw carrière wil zetten.

De Registeropleiding bestaat uit de volgende 4 modules:

  • Integrale omgevings- en risicoanalyse (CIRA)
  • Wet- en Regelgeving
  • Organisatiegedrag en Cultuur
  • Monitoring plan

Toelichting

Het vertrekpunt van de opleiding is de beheerste en integere bedrijfsvoering die gebaseerd is op een integrale risicoanalyse. Deze analyse wordt inhoud gegeven in de opleiding Certified Integrated Risk Advisor (CIRA).

Van de compliance professional en operational risico manager wordt ook specifieke vakkennis verwacht en wel op het terrein van:
- Wet- en regelgeving; en
- Organisatiegedrag en Cultuur.

In het Monitoring Plan (de afsluitende module van de opleiding) integreert de compliance professional of operational risico manager de kennis uit de gevolgde 3 modules of uit andere eerder genoten (compliance) opleidingen die vrijstelling geven voor een of meer modules van de Registeropleiding Compliance Risk Management. 

De modules kunnen dus ook gevolgd worden door diegenen die al eerder een compliance opleiding hebben genoten en in het kader van de permanente educatie hun vak willen bijhouden en daarbij kennis willen opdoen van nieuwe inzichten bijvoorbeeld door het volgen van de CIRA.

De deelnemer integreert zijn opgedane kennis en inzicht in een monitoring of 24-maanden-plan voor zijn organisatie toegespitst op een voor zijn organisatie belangrijk compliance thema. Voorbeelden: de deelnemer maakt een monitoring of 24-maanden-plan voor het thema Digitalisering en Cyberrisks, Duurzaamheid, Zorgplicht, AI, etc.

Voor onderdelen van de opleiding kunt u vrijstelling krijgen afhankelijk van eerder opgedane kennis en ervaring. 

Nadat u de opleiding met goed gevolg heeft afgerond ontvangt u het UvA diploma Compliance Risk Management en kunt u zich laten inschrijven in het register Compliance Risk Management.

Voor meer informatie:
Lees bijgaande pdf waarin u aantreft de opzet van de opleiding en/of neem contact op met prof. dr. Rob Schotsman
06 20254181
r.j.schotsman@uva.nl

Feiten & cijfers
Vorm Postacademisch
Voertaal Nederlands, Engels
Start November