Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Promovendi

Resultaten: 1 - 5 van 5
Resultaten: 1 - 5 van 5
 • Effectieve samenwerking tussen de sleutelfuncties van Solvency II richtlijnverzekeraars

  De centrale vraag van dit proefschrift is: Onder welke voorwaarden is, gegeven de Solvency II richtlijn, sprake van effectieve samenwerking tussen de sleutelfuncties van Nederlandse richtlijnverzekeraars?

 • De coöperatieve verzekeraar in de wetgevings- en toezichtspraktijk

  De centrale vraag van dit proefschrift is of de financiële wetgeving en het daaruit voortvloeiende overheidstoezicht effectief zijn voor coöperatieve verzekeraars.

 • Zorgplicht bij financiële dienstverlening

  Financiële instellingen hebben zorgplicht jegens hun klanten vanwege de asymmetrische informatiepositie van die twee partijen. Frank ’t Hart onderzoekt de drie fasen waarin financiële zorgplicht kan worden onderverdeeld: productontwikkeling, distributie en contact met de klant. Daarnaast formuleert hij nog een vierde fase: toezicht op naleving van de zorgplicht.

 • De regulering van bancaire productontwikkelings- processen in praktijk

  ​De centrale vraag van dit proefschrift is of de recent ingevoerde Europese en Nederlandse financiële (toezicht)wetgeving waarmee de ontwikkeling en beoordeling van bancaire financiële producten wordt gereguleerd effectief is.

 • Naar een versterking van de compliance functie bij verzekeraars

  De centrale vraag in dit proefschrift gaat over welke competenties de compliance officer dient te beschikken, zodat voldaan wordt aan de strekking van de Solvency II richtlijn.