Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Permanente Educatie voor Stichting toetsing verzekeraars

Opslaan in favorieten

Recent besloot het Verbond van Verzekeraars zijn gedragsregels te laten auditen door de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Verzekeraars krijgen vanaf 2021 de Stv auditors op bezoek met vragen over de naleving toegespitst op een auditthema.

De auditors van de Stichting toetsing verzekeraars gaan op cursus.

Elk jaar zullen twee thema’s belicht worden. Voor 2021 staan de thema’s Fraudeprotocollen en Code Klachtbehandeling gepland.

Uiteraard komen de auditors goed beslagen ten ijs. Zij hebben al NIBE-SVV vakopleidingen gevolgd. Nu krijgen ze permanent elk jaar ook inzicht in achtergrond en aanpalende toezichtwet- en regelgeving, zodat ze de autoriteit zijn voor deze thema’s.

Natuurlijk worden de auditors ook vaardigheden en juiste interview technieken bijgebracht..

De Stv werkt hier samen met de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen (UvA ABV) – een onderdeel van NIBE-SVV.

Ron van Kesteren, directeur van de Stv, en Rob Schotsman, directeur van UvA ABV, zijn erg enthousiast. ‘Hier is duidelijk sprake van een opwaardering van de functie van auditor van de Stv’, aldus Ron van Kesteren. Elk jaar maken beide directeuren een opleidingsplan met de thema's die in dat jaar aanbod komen.

De Stv auditor moet er wel wat voor doen. Hij ontvangt een UvA-certificaat als hij na het volgen van de opleidingen elk jaar in een paper laat zien hoe hij de audit ter hand neemt mede gelet op de in de opleidingen opgedane nieuwe inzichten. 

Bij de uitvoering van het opleidingsplan wordt intensief samengewerkt met mr. Andrea Goossens CSFL advocate bij Van Doorne voor de inhoudelijke audit thema’s en met Jacqueline Scholten van Libretti voor de vaardigheden.

Feiten & cijfers