Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Registeropleiding Financieel Recht

De Registeropleiding Financieel Recht 2022-2023 gaat door! U kunt zich binnenkort hier inschrijven.

Heeft u in de praktijk te maken met de implementatie van financiële wet- en regelgeving, bijvoorbeeld bij het goedkeuren van producten of diensten, de juiste uitvoer van zorgplicht, of bij het bepalen van de vakbekwaamheidseisen? En wilt u weten hoe u de weg kunt vinden binnen de Europese en nationale wetgeving op dit terrein? Heeft u te maken met de advisering over of invoering van financiële wet -en regelgeving op terreinen als: Produktontwikkeling (PARP), CRD IV of Solvency II, Governance regelingen, Zorgplicht en Bedrijfsvoering? En wilt u Good practices? Dan is de Registeropleiding Financieel Recht echt iets voor u.

Doelgroep

De Registeropleiding is bestemd voor juristen, economen, bedrijfskundigen, advocaten, adviseurs, toezichthouders, compliance officers, rechters, gespecialiseerde accountants en beleidsmedewerkers die enige jaren werkzaam zijn in de rechtspraktijk en gedegen basiskennis van het financieel recht hebben en zich willen specialiseren in het financieel recht. Hiermee is de opleiding geschikt voor personen werkzaam bij banken, verzekeringsmaatschappijen, financieringsondernemingen, beleggingsondernemingen, toezichthouders, ministerie van Financiën, rechtbank, brancheorganisaties, erkenningsregelingen, Geschilleninstanties, consultancyorganisaties, compliance organisaties, en accountantskantoren. Ook is de opleiding interessant voor productmanagers, customer journey experts, risk officers en data analisten die in hun praktijk te maken hebben met de implementatie van wet- en regelgeving bijvoorbeeld bij het goedkeuren van producten of diensten, de juiste uitvoer van zorgplicht of bij het bepalen van de vakbekwaamheidseisen. Voor juristen en advocaten werkzaam in de rechtshulpverlening wordt maatwerk aangeboden.

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij beschikt over kennis van betalen, sparen, beleggen, kredieten en verzekeren en van financiële markten en ondernemingen op het niveau van NIBE-SVV Wft Basis.

Het succesvol doorlopen van de Registeropleiding levert u de privaatrechtelijk beschermde titel Certified Specialist Financial Law (CSFL) op.

NOvA punten voor advocaten

Advocaten die alle bijeenkomsten van een bepaalde module actief bijwonen ontvangen een UvA-certificaat. Het aantal uren en cijfers voor de verplichte opdrachten worden op het certificaat vermeld. Dit certificaat kan ingediend worden bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Hieraan worden door de NOvA PE-punten toegekend. 

Achtergrond

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer, maar ook steeds belangrijker. Het is daarom noodzakelijk dat medewerkers van financiële ondernemingen goed hun weg weten te vinden in deze materie.

Startdatum

28 oktober 2022, 12.30u - 17.30u

Kerngegevens

Feiten & cijfers
Vorm Postacademisch
Voertaal Nederlands
Start November