Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Doelgroep

De Registeropleiding is bestemd voor juristen, economen, bedrijfskundigen, advocaten, adviseurs, toezichthouders, compliance officers, rechters, gespecialiseerde accountants en beleidsmedewerkers die enige jaren werkzaam zijn in de rechtspraktijk en gedegen basiskennis van het financieel recht hebben en zich willen specialiseren in het financieel recht. Hiermee is de opleiding geschikt voor personen werkzaam bij banken, verzekeringsmaatschappijen, financieringsondernemingen, beleggingsondernemingen, toezichthouders, ministerie van Financiën, rechtbank, brancheorganisaties, erkenningsregelingen, Geschilleninstanties, consultancyorganisaties, compliance organisaties, en accountantskantoren. Ook is de opleiding interessant voor productmanagers, customer journey experts, risk officers en data analisten die in hun praktijk te maken hebben met de implementatie van wet- en regelgeving bijvoorbeeld bij het goedkeuren van producten of diensten, de juiste uitvoer van zorgplicht of bij het bepalen van de vakbekwaamheidseisen. Voor juristen en advocaten werkzaam in de rechtshulpverlening wordt maatwerk aangeboden.

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij beschikt over kennis van betalen, sparen, beleggen, kredieten en verzekeren en van financiële markten en ondernemingen op het niveau van NIBE-SVV Wft Basis.

Het succesvol doorlopen van de Registeropleiding levert u de privaatrechtelijk beschermde titel Certified Specialist Financial Law (CSFL) op.

NOvA punten voor advocaten

Advocaten die alle bijeenkomsten van een bepaalde module actief bijwonen ontvangen een UvA-certificaat. Het aantal uren en cijfers voor de verplichte opdrachten worden op het certificaat vermeld. Dit certificaat kan ingediend worden bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Hieraan worden door de NOvA PE-punten toegekend. 

Achtergrond

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer, maar ook steeds belangrijker. Het is daarom noodzakelijk dat medewerkers van financiële ondernemingen goed hun weg weten te vinden in deze materie.

Startdatum

17 mei 2024

Feiten & cijfers
Vorm
Postacademisch
Voertaal
Nederlands
Toelatingseisen
Hbo-vooropleiding
Start
Mei