Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Hieronder vindt u de vereisten waar een proefschrift aan moet voldoen:

Aanvulling op de algemene promotievereisten

Voor het promoveren aan de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen (UvA ABV) gelden de volgende vereisten die een aanvulling zijn op de algemene promotievereisten van de UvA. Deze vindt u via de bovenstaande link.

  • Het proefschrift bestaat uit drie publiceerbare artikelen in goede tijdschriften. Met betrekking tot Economics and Finance (dus niet-specifieke Nederlandse wetgeving of uitwerkingen) denken wij aan internationale (Engelstalige) peer reviewed tijdschriften. Hierbij kan het uitgangspunt de lijst van het Tinbergen Instituut zijn. Zie The TI Journal List (update November 2016)
  • Het is bij FEB gebruikelijk dat proefschriften in het Engels worden geschreven, tenzij het onderwerp specifiek op Nederland is gericht. In dat geval kan het proefschrift in het Nederlands worden geschreven. We denken hierbij aan specifieke Nederlandse wetgeving of specifiek Nederlandse uitwerkingen. Bijvoorbeeld het onderwerp heeft betrekking op het hypothekenrecht in Nederland, op zekerheden in Nederland of op de Nederlandse inkomstenbelasting of met betrekking tot de financiële wetgeving op Zorgplicht Wft en/of BW, Vakbekwaamheidsstelsel, Klantbelang Centraal, hetgeen in het buitenland niet in die vormen voorkomen.
  • Binnen vijf jaar moet het manuscript klaar en goedgekeurd zijn door de promotor als bedoeld in artikel 16. Na deze periode van vijf jaar komen de kosten die  verbonden zijn aan de gastvrijheidsaanstelling bij de UvA, voor rekening van de promovendus.