Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Digitalisering brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. De Europese wetgever vraagt daarom aandacht voor de operationele veerkracht van de financiële sector.

Het programma

Digital Operational Resilience Act
De Europese Commissie wil met de DORA de operationele veerkracht van de financiële sector versterken. Na de financiële crisis van 2008 is er op het gebied van EU-wetgeving voor de financiële sector vooral aandacht geweest voor financiële veerkracht, en slechts indirect voor de digitale/ICT-risico’s. Digitalisering brengt zowel kansen als risico’s met zich en de Europese wetgever vraagt aandacht voor de operationele veerkracht van de financiële sector.

In het eerste deel van deze sessie gaat Roderik Vrolijk in op de laatste ontwikkelingen rond de Digital Operational Resilience Act, die deze risico’s tracht te identificeren en mitigeren.

In het tweede deel van de sessie gaat Roderik in op DNB’s Visie op Betalen en de EBA Guidelines on remote customer onboarding. Een beleidsdocument en richtsnoeren die laten zien wat de concrete impact van de digitalisering van de financiële sector is.

Beheersing van cyberrisico’s
Organisaties digitaliseren steeds sneller en de afhankelijkheid van informatievoorziening en IT wordt steeds groter. Daardoor groeit de potentiële impact van cyberrisico’s en daarmee ook het belang om deze risico’s te beheersen. Het is voor managers van essentieel belang om cyberrisico’s te snappen en te weten hoe deze kunnen worden beheerst. In deze sessie gaat Eelco Stofbergen in op de trends en uitdagingen in cybersecurity zoals fraude, ransomware-aanvallen en datalekken maar ook regelgeving en compliance-vereisten. We zullen de risico’s behandelen van uit het perspectief van het management en bespreken welke mogelijkheden voor risicobeheersing er zijn. De sessie helpt deelnemers cyberrisico’s te doorgronden en weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over de beheersing daarvan.

Docent(en)

mr. R.P. (Roderik) Vrolijk, advocaat Stibbe (Financial Regulation)
drs. E. (Eelco) Stofbergen, Business Director Cybersecurity & Compliance, Ordina

PE punten

6 (excl. toetsing)

Datum en Tijd

7 november 2024
van 13.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

Kosten

€ 450,- (excl. toetsing, incl. certificaat)
 

Locatie

Kantoor Stibbe Advocaten
Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam